Over Kris Janki

Kris Janki is een gediplomeerd goud- en zilversmid die werkzaam is in zijn eigen atelier aan de Gedempte Haven 24A in het watersport dorp Grou. Hij heeft zijn opleidingen genoten aan de vakschool te Schoonhoven.

Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden, metalen en gebruiksvoorwerpen. Hiervoor gebruikt de edelsmid edele metalen zoals: Goud, zilver en platina. Steeds vaker gebruikt hij ook palladium, edelstaal en titanium.

Als je kijkt naar het woord ‘EDELSMID’ dan kun je het woord EDEL zien als een verwijzing naar de verbruikte materialen: edel, vanwege het gegeven dat het materiaal niet corrodeert en/of als verwijzing naar het niet alleen vakmatig bezig zijn met het (goud- en zilversmeden), maar er ook nog de dimensie van het ontwerpen, met andere woorden: de kunst aan het sieraad toevoegen. Vaak verwerkt de ontwerper mineralen zoals edelstenen, diamanten, opaal en toermalijn in zijn unieke creaties. Wat dat betreft zijn er legio mogelijkheden die een Edelsmid kan toepassen in zijn creaties.

Kris maakt zijn sieraden door metalen te bewerken met gespecialiseerde gereedschappen, of, wanneer nodig, te verhitten om deze metalen te kunnen vervormen. Voor sommige sieraden worden matrijzen gemaakt waarin gesmolten metalen worden gegoten. Het maken en bewerken van sieraden is arbeidsintenstief. De materialen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. De creaties van Kris  zijn uniek. Hij is zelf bedenker en ontwerper van het sieraad. Ook in overleg met de opdrachtgever creëert Kris iets unieks.

Kris ondervindt de meeste voldoening wanneer zijn opdrachtgevers tevreden zijn over zijn creaties. Service staat bij hem hoog in het vaandel.

Klik HIER om de creaties van Kris Janki te zien.

Logo Kris Janki

Kris Janki, de specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.